Soome kalasuppFoto: kasutaja erakogust
Kasutajate retseptid
20. aprill 2013, 18:26

Soome kalasupp

Retsept pärineb Rain Käärsti raamatust "100 tervislikku rooga". Imelihtne supp. Kogused raamatust, kuid neist kinni ei pea. Enamasti teeb vähemalt topeltkogustega, rohke kartuliga.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk väike sibul
2 sl või
2 tk kartul
8 dl kalapuljong
150 g lõhefilee
pipar
sool
1 tl hakitud till
125 ml vahukoor

Valmistamine
Kartulid koorida, lõigata kuubikuteks. Tükeldada lõhe, sibul hakkida. Sulata potis või, lisada sibul ja hautada madalal kuumusel paar minutit. Lisada kartul ja hautada veel mõni minut. Lisada puljong ning keeta madalal kuumusel kartul pehmeks. Lisada lõhekuubikud ning keeta ka kala pehmeks. Lisada vahukoor, maitsestada soola-pipraga. Serveerida värske tilliga.