Kiudainerikkad toidud

Paprika-kartulitortilja 

Lia Virkus, 18. aprill 2013, 08:28
Paprika-kartulitortiljaFoto: Jaan Heinmaa
Serveeri tortiljat kas omaette kõhutäiteks või liha-vorstide kõrvale. Mõlemal moel on see kiire, maitsev ja hea roog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 min + 20 min ahjus

Koostisosad
500 g Kartul
1 tk Paprika (punane)
3 tk Muna
3 sl Piim
1 dl Riivjuust
Basiilik
Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pese kartulid, koori ja lõika õhukesteks viiludeks. Hea oleks neid viilutada köögiviljalõikuri ehk mandoliiniga – sel moel saad kartuli imeõhukeseks ja see küpseb hästi läbi. Pese, poolita ja puhasta paprika seemnetest
ning lõika ribadeks.  Kuumuta kartuleid 7 minutit pannil oliiviõlis ja tõsta siis kõrvale. Kartulid peaksid
olema enam-vähem pehmed, aga veel mõnusalt krõmpsud. Nüüd kuumuta paprikat 4 minutit.
Klopi munad piimaga lahti ning maitsesta soola ja pipraga.
Lao küpsetuspaberiga vooderdatud malmpannile kihiti kartulid, paprika ja juust ning nirista peale muna-piimasegu. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit, kuni tortilja on läbi küpsenud ja kauni värviga. Kaunista basiilikulehtedega.