Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsa-ebaküdooniasalat 

Angelica Udeküll, 18. aprill 2013 07:42
Kõrvitsa-ebaküdooniasalatFoto: Lauri Laan
Mõista, mõista, mis see siis on? Maitseb hapukasmagusalt, umbes nagu magus sidun ja sobib nii siirupiks kui salatiks? Ebaküdoonia on endiselt üks eksklusiivsete toorainete seast, millega maitsemekutajate südameid võluda.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Ebaküdoonia
0.25 tk Kõrvits (väike)
2 sl Suhkur
1 tk Kaneel (koor)
2 dl Õunamahl

Valmistamine
1. Puhasta ebaküdooniad seemnetest ja lõika viiludeks.
2. Sulata potipõhjas suhkur, lisa ebaküdooniaviilud ja kuumuta umbes minuti jagu.
3. Lisa (kodune) õunamahl ja kaneelikoor ning kuumuta tasasel tulel, kuni ebaküdooniad muutuvad läbipaistvaks.
4. Tõmba kõrvitsast melonikulbiga kuulid, vala üle kuuma siirupiga ja jäta vähemalt paarikümneks minutiks maitsestuma. Tõsta salat kokku ja pane serveerimiskaussi.


NIPP:
Salatit sobib pakkuda nii desserdiks, serveerituna vanillijäätisega kui ka linnulihast prae lisandiks.