Panniroog tatra ja kanahakklihagaFoto: Rene Riisalu
Kiudainerikkad toidud
5. aprill 2013, 07:55

Panniroog tatra ja kanahakklihaga

Tatar kui rohkelt mineraal-ja kiudaineid sisaldav teravili on kergesti seeditav ning koos kanalihaga saab sellest ka kõrge valgusisaldusega roa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Tatar
5 dl Kanapuljong
Sool
Must pipar
0.5 tl Tüümian (kuivatatud)
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 sl Oliiviõli
100 g Seened
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Porgand (suur)
300 g Kanahakkliha
6 tk Tomat (päikesekuivatatud)
200 g Spinat
0.5 dl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
Kuumuta puljong keemiseni. Lisa tatar, maitsesta soola, pipra, tüümiani ja muskaapähkliga ning hauta umbes veerand tundi. Keera kuumus maha ja lase veel 5 minutit kaane all podiseda. Samal ajal viiluta seened, koori ja haki sibul ja küüslauk. Koori porgand ja lõika kuubikuteks. Kuumuta tükeldatud köögivilju ja kanahakkliha pannil õlis 5-7 minutit. Nõruta tomatid, haki ja lisa köögiviljadele. Sega hulka spinatilehed ja riivjuust ning hauta kõike veel 2-3 minutit. Lõpuks lisa tatar ja sega läbi. Viimistle maitse.