Spinati-ricotta-täidisega teokarbidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. aprill 2013, 07:27

Spinati-ricotta-täidisega teokarbid

Toitev ja tervislik pastatoit, mis sobib nii argiõhtuks kui ka külalistele pakkuda. Teokarpide asemel võid kasutada ka näiteks cannelloni-torusid. Tomatikonservi asemel kasuta võimalusel värskeid peeneks hakitud tomateid.

Kogus: neljale

Koostisosad
250 g Ricotta
1 tk Muna
50 g Parmesan v. muu kõva juust
100 g Spinat
Sool
Must pipar
200 g Pasta (teokarbikujulised, suured)
KASTE
2 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
400 g Tomat (purustatud)
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
PEALE
3 sl Parmesan v. muu kõva juust (riivitud)

Valmistamine
Sega ricotta, muna ja riivitud parmesan. Keeda hakitud spinatilehti 1 minut soolaga maitsestatud vees, kurna, loputa külma veega ja sega ülejäänud ainete hulka. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda teokarpe soolaga maitsestaud vees 7 minutit, kurna ja jahuta. Tõsta täidis teelusikaga karpidesse. Kastme valmistamiseks kuumuta potis õli ning lisa hakitud küüslauk ja sibul. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa purustatud tomatid, kata kaanega, hauta 10 minutt ja püreeri. Maitsesta suhkru, soola ja musta pipraga. Vala kaste võitatud ahjuvormi, tõsta peale täidetud teokarbid ja raputa üle riivitud parmesaniga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.