Kalatoitude retseptid

Lõhe-bulgurisalat 

Pille Enden, 4. aprill 2013 14:33
Lõhe-bulguriroogFoto: Jaan Heinmaa
Kerge ja kiiresti valmiv roog, tervislik pealegi. Bulguri võib siin asendada kuskussiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl Bulgur
6 dl Kanapuljong
400 g Lõhefilee
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
2 tk Apelsin
2 tk Avokaado
2 sl Petersell (hakitud)
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
LAIMIKASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
0.5 tk Laim (riivitud koor)
1 sl Vedel mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
Keeda bulgur kanapuljongis pehmeks ja nõruta. Sega kastme ained ja pane külmkappi maitsestuma. Lõika lõhefilee kuubikuteks ja prae õlis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale laimi mahla. Koori apelsin, eralda sektoriteks, eemalda kestad ja tükelda sektorid. Koori ja tükelda avokaado, nirista peale laimimahla. Sega bulgur, lõhe, apelsin, avokaado ja hakitud petersell. Nirista peale kaste.