Tangu-köögiviljapuderFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. aprill 2013, 14:27

Tangu-köögiviljapuder maasingiga

Mulgi pudrust inspireeritud keedus sisaldab ka rohkelt juurvilja. Pudru võid teha ka kruupidega. Siis nõuab see pikemat hautamisaega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
750 g Kartul
200 g Porgand
200 g Pastinaak
1 kuni 1.5 l Vesi
3 dl Odrakruup
2 tk Sibul
150 g Maasuitsusink
Sool
Petersell

Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid, porgandid ja pastinaak. Pane soolaga maitsestatud keeva vette keema. Lisa köögiviljale pestud kruubid, ära sega. Hauta 45 minutit ehk kuni kõik ained on hästi pehmed. Sega puder
ühtlaseks ja maitsesta soolaga. Pruunista tükeldatud sink. Prae samal pannil hakitud sibulad läbipaistvaks. Serveeri putru sibula ja singiga.