Aafrika köök

Tabbouleh 

Pille Enden, 4. aprill 2013, 13:49
Taboulehh Jaan Heinmaa
Lähis-Idast pärit salat on valmistatud sealkandis põhitoiduaineks olevast bulgurist. Bulgur on auruga töödeldud, kuivatatud ja purustatud valgu- ja süsivesikurikas nisutang. Serveeri taboulehhi salatina või liha- ja kalaroogade juurde. Sarnase roa võid valmistada ka nisutangudest või kuskussist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 dl (140 g) Bulgur
3 tk Šalottsibul
2 kuni 3 küünt Küüslauk
2 dl Hakitud ürdid (münt, koriander, petersell)
2 tk Tomat (suur)
1 tk Kurk (pikk)
0.5 dl Sidrunimahl
0.5 dl Oliiviõli
1 tl Sool
Cayenne´i pipar

Valmistamine
Keeda bulgur vastavalt pakendil olevale õpetusele, nõruta ja vala üle külma veega. Nõruta hästi. Haki sibulad, küüslauk ja ürdid. Tee tomatitele peale ristlõige ja pressi seemned ja ülemäärane vedelik välja. Lõika viljaliha kuubikuteks. Koori ja tükelda kurk. Sega bulgur, sibulad, kurk, hakitud ürdid, küüslauk ja tomatikuubikud. Maitsesta sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga. Sega hästi läbi ja lase maitsestuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee