BanaanipätsidFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
4. aprill 2013, 07:31

Banaanipätsid (jahuvabad)

Mida küpsemad banaanid, seda paremad tulevad pätsid. Antud kogustest saad 24 pätsikest.

Koostisosad
40 g Kirsid (kuivatatud)
70 g Rosinad
110 g Või
110 g Suhkur
3 tk Banaan
175 g Riisijahu
50 g Maisijahu
Sool
2 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Haki banaan kahvliga peeneks ja lisa võivahu hulka.
3. Lisa taina hulka kirsid ja rosinad.
4. Sega omavahel jahud, sool ja küpsetuspulber ning lisa segades tainale.
5. Tõsta tainas väikestesse muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
HEA TEADA:
* Kirsse ja rosinaid võid eelnevalt leotada, selle tulemusel need paisuvad ja muutuvad mahlasemaks.
* Kui teed pätse suurtes muffinivormides, saad selle kogusega poole vähem ehk 12 pätsi.