Sidrunine ricotta-kookFoto: Kristel Vokk
Küpsetised
1. aprill 2013, 13:56

Sidrunine ricotta-kook

Nii talvel kui kevadel äratavad tsitruselised meie meeled üles ning puhtalt mandariini või sidrunilõhn annab sellel ajal energiat – koogist siis rääkimata. Mina olen järjest rohkem hakanud armastama sidrunikooke, mis tasakaalustavad rammusaidki kõhutäisi.

Koostisosad
PÕHI
75 g Või
20 g Mandlijahu
180 g Digestive'i küpsised
TÄIDIS
200 g Ricotta-kohupiim
250 g Ricotta-kohupiimapasta
Kreeka jogurt või
230 g Hapukoor
100 g Suhkur
3 tk Muna
3 tk Sidrun (riivitud koor ja mahl)
10 g Maisitärklis
KATE
200 g Maitsestamata toorjuust
30 g Tuhksuhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tl Sidrunimahl
Sidrunikoor
Pärlsuhkur

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180C-ni. Sulata või, purusta küpsised ning sega kõik kokku sh mandlijahu. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 10 minutit.
2. Samal ajal riivi sidrunikoor ning pressi sidrunitest mahl välja. Sega mikseriga ricotta, jogurt või hapukoor, suhkur, munad, maisitärklis, sidrunimahl ja sidrunikoor, kuni saad ühtlase, kuid suhteliselt vedela täidise. Vala segu küpsisepõhjale ning küpseta 180C juures 40 minutit, lülita ahi välja ning lase kinnises ajus veel 20 minutit jahtuda. Lase koogil täiesti maha jahtuda.
3. Sega kokku toasoe toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl. Määri kate jahtunud koogile ning kaunista sidrunikoorte ja pärlsuhkruga.