Martsipani-ricottakook õunte ja pohladegaFoto: Kristel Vokk
Kiudainerikkad toidud
1. aprill 2013, 13:30

Martsipani-ricotta-kook õunte ja pohladega

Üks lihtne ja hea kook, millest niipea ära ei tüdine.

Koostisosad
1 pakk Juubeli tordipulber
150 g Taluvõi
300 g Ricotta-kohupiimapasta
175 g Hapukoor
150 g Martsipan (suure mandlisisaldusega)
2 tk Muna
200 g Õun (kooritud ja puhastatud)
100 g Pohl (värsked või külmutatud)

Valmistamine
Sulata või ja sega juubeli tordipulbriga. Vooderda 24cm koogipõhi küpsetuspaberiga ning suru segust 2/3 koogivormi põhja. Sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor ja munad ning vala koogipõhjale. Kuna martsipanimass on suhteliselt pehme, siis haki see noaga väikesteks kogusteks ning jaota ühtlaselt kohupiimasegule. Lisa õunad ja pohlad. Kõige peale puista ülejäänud juubelitordi pulbrist valminud puru. Küpseta 200C juures 30 minutit. Jahuta täielikult ning võimalusel hoia kooki paar tundi enne serveerimist külmkapis.