SalaamitartaletidFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
1. aprill 2013, 13:13

Salaamitartaletid

Väikesed salaamitartaletid sobivad soojalt koos rohelise värske salatiga eeroaks või kergeks õhtueineks. Jahtunult paku suupistelauale.

Kogus: kuuele

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Nisujahu
1 dl Riivjuust
100 g Või
0.5 tl Sool
2 kuni 3 sl Vesi (külm)
TÄIDIS
25 g Või
2 tk Sibul
150 g Salaami (õhukesed viilud)
3 tk Muna
1.5 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Piim
1.5 dl Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
Haki külm või, jahu, sool ja riivitud juust puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas tartaletivormi põhja ja äärtele, torka kahvliga augud sisse ja hoia küpsetamiseni külmkapis.
Hauta hakitud sibul klaasjaks. Lisa salaamiviilud, prae kergelt läbi ja tõsta segu jahtuma. Klopi munad kergelt lahti ning lisa maitsetsmata jogurt, piim ja riivitud juust. Maitsesta soola ja pipraga.
Jaga sibula-salaamisegu tainale ja tõsta peale juustusegu. Küpseta tartalette 225-kraadises ahju keskosas 20 minutit.
Kogus 12 tükki.