Kana-satay maapähklikastmegaFoto: Eigo Alvik
Kiudainerikkad toidud
1. aprill 2013, 10:57

Kana-satay maapähklikastmega

Sidrunheinases kalakastmes marineeritud kana esindab taipärast versiooni kuulsast Aasia marinaadist.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2 tundi marineerimiseks

Koostisosad
KANA-SATAY
500 g Kanakints (kondita)
1 piulk Sidrunhein
3 tk Šalottsibul
2 küünt Küüslauk
2 tk Tšilli (soovitavalt punane)
1 tl Kurkuma
Tšillipulber
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
Pruun suhkur või
1 sl Palmisuhkur
2 sl Kalakaste (nam pla)
4 sl Toiduõli
MAAPÄHKLIKASTE
2 sl Karripasta
3 sl Maapähklivõi
1 purk Kookospiim
0.5 Laim (värkselt pressitud mahl) või
2 kuni 3 sl Tamarindimahl
2 tl Suhkur
1.5 sl Kalakaste

Valmistamine
1. Marinaadi valmistamiseks vajuta noa seljaga sidrunhein lamedaks ja haki pool-diagonaalis peeneks. Haki sibul ja küüslauk, tšilli ja lisa koos muude komponentidega köögikombaini ning töötle ühtlaseks pastaks. Tugevamad töötlevad segu ühtlaseks ka uhmris.
Lõika kanakintsudest 1,5cm laiused ribad, sega saadud pastaga ja jäta kaheks tunniks kuni üleöö seisma. Leota puidust grillvardaid vees, aja kana varraste otsa ja grilli helepruuniks. Grilli puudumisel võib neid ka ahjus küpsetada 15 min 200 kraadi juures. Serveeri värske salati ja maapähklikastmega.
2. Maapähklikastme valmistamiseks aja kookospiim kuumaks, lahusta karripasta ja maapähklivõi, lisa laimimahl suhkur ja kalakaste, timmi maitsed sobivaks. Korraga peaks olema tunda nii magusat, haput kui soolast, vürtsikas on see ütlematagi. Säilib kaetult külmkapis 2 nädalat.
Vaata retsepti: Kodune karripasta