Jogurti-kanašašlõkk idamaise nuudlisalatigaFoto: Tallegg
Gluteenivabad retseptid
28. märts 2013, 07:30

Jogurti-kanašašlõkk idamaise nuudlisalatiga

Too natuke idamaisust oma kevadesse. Mõnusalt mahlane grillitud kanašašlõkk maitseb suurepäraselt koos kerge nuudlisalatiga, kus on ühendatud nii magusad kui ka vürtsikad maitsed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
900 g (1 ämber) Jogurti-kanašašlõkk
8 sl Konservpapaia vedelik
2 tl Austikaste
2 suurt küünt Küüslauguküüs
1 tk Laim
250 g Papaia (konservist)
1 tk Värske kurk (pikk)
200 g Riisinuudlid
3 sl Seesamiseemned (röstitud)

Valmistamine
Esmalt pane jogurti kanašašlõkk küpsema grillil või ahjus grillrežiimil 250 kraadi juures, kuni šašlõkk on pruunikas ja küps. Vajadusel võid šašlõkitükid enne küpsetamist teha natukene väiksemaks ja endale suupäraseks.
Salati jaoks aja vesi keema. Pane riisinuudlid 3. minutiks keevasse vette seisma, seejärel kurna need ning loputa külma veega. Tõsta kõrvale. Ava papaiakonserv ning vajadusel haki tükid pisut väiksemaks. Loomulikult võid konservpapaia asemel kasutada ka värskeid vilju. Samuti haki ka värske kurk suupärasteks tükkideks. Kastme jaoks riivi laimi koor ja pressi laimist välja mahl, sega juurde hakitud küüslauk, austrikaste ja maitse järgi konservpapaia vedelik.
Sega omavahel nuudlid, kurk ja papaiatükid ning vala peale kaste. Kõige peale tõsta soojad kanašašlõkitükid. Puista need üle röstitud seesamiseemnetega.