Pereisa seenepitsaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. märts 2013, 13:18

Pereisa seenepitsa

Kasuta seenepitsa peal erinevaid seeni, aga lisa neid imeõhukeste viiludena. Alati on sobilikud šampinjonid, aga ka austerservikud ja šiitake seened on head. Muidugi võid ka lihtsamini läbi ajada ning teha pitsa üht sorti seente ja tavalise riivjuustuga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 kogus Pitsatainas (vaata retsepti tegemisõpetusest)
8 tk Austerservik
4 tk Pruun metsšampinjon
4 tk Valge šampinjon
2 tk Portobello
2 dl Marinara kaste
4 tl Oliiviõli
2 dl Parmesan (riivitud) või v. muu kõva juust
400 g Mozzarella
1 suur peotäis Lehtpetersell (hakitud)
4 oksa Rosmariin
Küüslauguõli (soovi korral)
Sool
Must pipar
KAUNISTAMISEKS
Parmesan (riivitud)
Kirsstomat

Valmistamine
Jaga tainas neljaks. Rulli üks osa jahusel laual 20 cm läbimõõduga kettaks. Määri marinara kastmega ning nirista peale oliiviõli. Puista üle riivitud Parmesaniga (või laota peale mozzarella-tükke). Säti põhjale õhukesi seeneviile ja nirista soovi korral peale küüslauguõli (sega 0,5 dl oliiviõli 3–4 purustatud küüslauguküünega). Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale hakitud peterselli ja rosmariini. Küpseta ahjus 250 kraadi juures 5–10 minutit või 275 kraadi juures kiviplaadil 3–5 minutit. Puista peale veel veidi riivitud Parmesani ja kaunista soovi korral värskete kirsstomatisektoritega. Tee nii ka teised pitsad.