Krõbedad tortiljapitsadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
27. märts 2013, 13:01

Krõbedad tortiljapitsad

Õhukesel tortiljapõhjal pitsad jäävad mõnusalt krõbedad ja küpsevad kiirelt. Pitsasid võid teha igasugu katetega. Siin on juhised, kuidas teha pitsat tomatipõhjal salaami ja juustuga, Merevaigu-põhjal röstitud sibulaga ning lihtsalt pesto ja tomatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Tortilja
KATE 1
16 viilu Salaami
250 g Riivjuust
3 kuni 4 tl Pune (kuivatatud)
1 kogus Marinara kaste (vaata tegemisõpetusest)
KATE 2
200 g Merevaik
4 dl Röstitud sibul
2 dl Riivjuust
4 tl Pune (kuivatatud)
KATE 3
150 g Roheline pesto
10 tk Kirsstomat
125 g Mozzarella (pallidena)
Basiilik (kuivatatud)

Valmistamine
Kuumuta ahi 250 kraadini. Laota tortiljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Esimese katte puhul määri tortiljadele marinara kaste ja puista peale riivitud juustu. Siis pane salaamiviilud ja puista üle punemega. Küpseta ahjus 5–10 minutit. Lase mõni minut jahtuda ja lõika sektoriteks, nii on pitsat mugavam näpu vahelt süüa. Teise katte puhul määri põhjadele Merevaiku, puista peale riivitud juustu ja röstitud sibulat. Riputa üle punemega. Kolmanda katte puhul määri tortiljadele pestot, laota peale poolitatud kirsstomatid ja mozzarella. Puista peale kuivatatud basiilikut ja küpseta!