Kiudainerikkad toidud

Marinara kaste ürtidega 

Lia Virkus, 27. märts 2013, 12:45
Marinara kaste ürtidegaFoto: Jaan Heinmaa
Värsked ürdid leiavad hooajal tee ka pitsakastmesse.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Purustatud tomatid (konserv)
1 suur küüs Küüslauk
5 sl Oliiviõli
1 tl Suhkur
2 lehte Loorber
1 tl Tüümian (kuivatatud)
2 oksa Tüümian (värske)
1 oks Rosmariin
1 tl Meresool
1 tl Must pipar (purustatud)

Valmistamine
Koori ja purusta küüslauguküüs, kuumuta kastruli põhjas õlis minuti jagu. Lisa pipraterad, suhkur, loorber, kuivatatud tüümian ja värsked hakitud ürdid, kuumuta umbes minut. Lisa tomatikonserv ning keeda kaane all väiksel tulel 30 minutit. Püreesta saumikseriga ja maitsesta soola- pipraga. Lase jahtuda. Kogus 4 dl.