Pitsa MargheritaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. märts 2013, 11:44

Pitsa Margherita

Lihtne on hea! Pitsa Margherita maitseb imehästi, kuigi sisaldab vaid tomatit-juustu-basiilikut. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 kogus Pitsatainas (vaata linki tekstist)
2 dl Marinara kaste
4 tl Oliiviõli
2 dl Parmesan (jämedalt riivitud) v. muu kõva juust
250 g Mozzarella
Basiilik (kuivatatud)
Sool
Must pipar
PEALE
Basiilik (värske)
Kirsstomat

Valmistamine
Jaga tainas neljaks. Rulli üks osa jahusel laual õhukeseks kettaks ja kata marinara kastmega. Nirista peale oliiviõli. Riputa üle Parmesaniga. Laota peale viiludeks lõigatud mozzarella. Maitsesta kuivatatud basiiliku, soola ja pipraga. Küpseta ahjus 250 kraadi juures 5–10 minutit või kiviplaadil 275 kraadi juures 3–4 minutit.
Puista peale basiilikut ja laota soovi korral peale poolitatud kirsstomateid. Maitsesta tomateid soola-pipraga.