Lõhe-hapukoorepirukas
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
800 g Lehttainas
TÄIDIS
Lõhefilee või
800 g Forellifilee (nahata)
Sool
Must pipar
1 sl Aedtill (hakitud)
1 sl Petersell (hakitud)
4 tk Mugulsibul
2 sl Või
KATE
400 g Hapukoor
200 g Riivjuust
4 tk Muna
0.5 tl Sool
Must pipar
Valmistamine
Lõika kalafilee sentimeetrisuurusteks kuubikuteks. Sega kalatükid soola, pipra ja hakitud maitserohelisega. Poolita sibulad ja viiluta siis õhukeselt. Kuumuta pannil või ja prae sibulat, kuni see muutub kergelt klaasjaks. Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika ääred tasaseks. Määri tainale kõigepealt praetud sibulasegu ja seejärel puista peale maitsestunud kalatükid. Sega kokku kastmeained ja maitsesta.
Vala hapukoorekate kalatükkidele ja tõsta pirukas 220-kraadise ahju alumisele siinile. Küpseta kõigepealt 10 minutit, alanda siis kuumust 190 kraadini ja küpseta veel 30–35 minutit. Enne serveerimist ja lahtilõikamist
lase 10 minutit jahtuda.
Kommentaarid (0)