Kalatoitude retseptid

Lõhe-hapukoorepirukas 

Epp Mihkels, 27. märts 2013, 09:21
Lõhe-hapukoorepirukasFoto: Jaan Heinmaa
Värske lõhe- või forellifileega valmistatud pirukas on mahlane ja toitev. Kui pakkuda kõrvale mõnd värsket salatit, jätkub pirukast toitvaks eineks päris mitmele inimesele.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Lehttainas
TÄIDIS
Lõhefilee või
800 g Forellifilee (nahata)
Sool
Must pipar
1 sl Aedtill (hakitud)
1 sl Petersell (hakitud)
4 tk Mugulsibul
2 sl Või
KATE
400 g Hapukoor
200 g Riivjuust
4 tk Muna
0.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika kalafilee sentimeetrisuurusteks kuubikuteks. Sega kalatükid soola, pipra ja hakitud maitserohelisega. Poolita sibulad ja viiluta siis õhukeselt. Kuumuta pannil või ja prae sibulat, kuni see muutub kergelt klaasjaks. Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika ääred tasaseks. Määri tainale kõigepealt praetud sibulasegu ja seejärel puista peale maitsestunud kalatükid. Sega kokku kastmeained ja maitsesta.
Vala hapukoorekate kalatükkidele ja tõsta pirukas 220-kraadise ahju alumisele siinile. Küpseta kõigepealt 10 minutit, alanda siis kuumust 190 kraadini ja küpseta veel 30–35 minutit. Enne serveerimist ja lahtilõikamist
lase 10 minutit jahtuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee