Kiudainerikkad toidud

Kama-juustukook 

Lia Virkus, 27. märts 2013, 09:13
Kama-juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Mahedamaitseline juustukook, mis on tarretatud želatiini abil. Soovi korral paku kõrvale maasikatest või vaarikatest valmistatud suhkruga püreed. Hästi sobivad selleks ka külmutatud marjad.

Koostisosad
PÕHI
50 g Või
100 g Digestive'i küpsised
TÄIDIS
4 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Sidrun (suur, värskelt pressitud mahl)
2 dl Suhkur
400 g Toorjuust (maitsestamata)
4 tl Vanillsuhkur
3 sl Kamajahu
3 tl Želatiin
3 sl Vesi

Valmistamine
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu selle põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Vahusta vahukoor vanillsuhkruga. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munakollasevahule toasoe toorjuust ja vahusta kohevaks vahuks. Lisa sidrunist pressitud mahl ja kamajahu.
3. Paisuta želatiin 3 sl vees ja sega veidi jahtunult vahustades toorjuustuvahu hulka. Lisa kiirelt segades ka vahustatud koor ja munavalgevaht. Tõsta 24 cm läbimõõduga vormi ja pane neljaks tunniks kuni üle öö külma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee