Lambapraad kahe kapsagaFoto: Daisy Lappard
Angelica Udeküll 27. märts 2013 07:56
Võised kapsad ja taine lambapraad on mõnusaks vahelduseks sealihale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
+ 12 tundi marineerimiseks

Koostisosad
600 g Lambaliha (kaelatükk)
MARINAAD
2 küünt Küüslauk
6 tk Kadakamarjad (kuivatatud)
1 oks Rosmariin
2 sl Rapsiõli
VÕISED KAPSAD
0.5 tk Nuikapsas
4 puhmast Brüsseli kapsas
1 sl Või

Valmistamine
1. Määri liha päev varem purustatud maitsainete ja õliga kokku ning pane marineeruma.
2. Lõika nuikapsas kangideks, poolita Brüsseli kapsad ja tõsta koos marineerunud lihaga ahjuvormi. Purusta lihale ja juurikatele soola.
3. Tõsta kapsastele võikillud ja küpseta praadi ahjus 150 kraadi juures umbes pool tundi.
SOOVITUS:
* Lambapraele sobib kastmeks kõrvale serveerida punase veini kastet.
* Sarnast ahjupraadi võid valmistada ka teistest lambatükkidest, kuid siis on küpsetusaeg oluliselt pikem. Näiteks maitseb väga hästi lambakints, kuid see nõuab mitmetunnist küpsetamist.