Veisepraad ahjujuurikategaFoto: Daisy Lappard
Veiseliha retseptid
27. märts 2013, 07:50

Veisepraad ahjujuurikatega

Väherasvane veiseliha tahab pikka ja aeglast küpsetamist. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
660 g Veiseliha (antrekoot)
4 sl Hoisin-kaste
Sool
2 tk Mugulsibul
4 tk Porgand
3 küünt Küüslauk

Valmistamine
1. Määri veiseliha kastmega kokku ja puista lihale sool.
2. Koori sibulad ja porgandid ning lõika neljaks.
3. Tõsta liha koos juurviljade ja küüslaukudega ahjuvormi ning küpseta 150 kraadi juures poolteist tundi.
SOOVITUS:
* Hoisini kastme asemel võid määrida liha kokku ka Teriyaki kastmega.
* Et lihale tekiks krõbe koorik, võid praadi esimesed kümme minutit küpsetada 220–240 kraadi juures. Edasi jätka küpsetamist 120 kraadi juures ja ka siis poolteist tundi.