Sealiha retseptid

Seapraad leivakoorikuga 

Angelica Udeküll, 27. märts 2013, 07:36
Seapraad leivakoorikuga Daisy Lappard
Lase ahjust võetud suurel valmisprael alati fooliumi all umbes kümme minutit seista, nii ei jookse liha lõigates head mahlad praest välja. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Sealiha (kaelakarbonaad)
1 sl Mesi
1 tl Sinep
Sool
3 sl Riivleib
6 tk Õun
6 tk Must ploom
2 tk Mugulsibul

Valmistamine
1. Sega omavahel mesi ja sinep ning määri liha kastmega kokku.
2. Maitsesta liha soolaga ja seejärel paneeri taldrikul riivleivas, nii et liha oleks leivaga ühtlaselt kaetud.
3. Eemalda õuntelt südamikud ja torka iga südamiku sisse kuivatatud ploom.
4. Koori sibulad ja lõika neljaks.
5. Tõsta liha koos õunte ja sibulatega ahjuvormi ning küpseta 150 kraadi juures tund ja 20 minutit.
SOOVITUS:
*Praadi sobib serveerida näiteks õuna- või seenekastmega, aga ka sinepise koorekastmega.
*Riivleiva saab kodus ise valmistada vanadest leivaviiludest, mille oled kas kiirkorras ahjus ära kuivatanud või lasknud varem toasoojas kuivada.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee