Kiudainerikkad toidud

Kuldne porgandi-paprikasupp 

Tiina Lebane, 21. märts 2013, 07:40
Kuldne porgandi-paprikasuppFoto: Jaan Heinmaa
Värskelt valminud köögiviljadest saab kuldkollane porgandisupp kõige maitsvam. Kui soovid supi kollast värvust veelgi rõhutada, lisa teelusikatäis kurkumit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Paprika (kollane)
300 g Porgand
300 g Mugulsibul
3 küünt Küüslauk
1 l Vesi
2 dl Kookospiim
2 dl Valge vein (kuiv)
1 tk Köögiviljapuljongikuubik
MAITSESTAMISEKS
2 lehte Loorber
1 tl Suhkur
0.5 tl Karri (pulber)
Sool
Must pipar
Cayenne´i pipar
1 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
1 tl Kurkum (soovi korral)

Valmistamine
Puhasta ja tükelda köögiviljad ning hauta umbes 2 dl vees pehmemaks. Lisa kõik ülejäänud koostisosad ja maitseained, välja arvatud apelsinimahl. Keeda suppi madalal kuumusel umbes 20 minutit. Tõsta loorberilehed välja ja püreesta supp peenemaks. Nüüd lisa värske apelsinimahl ja lase supil kaane all 10 minutit maitsestuda. Soovijatele serveeri supi kõrvale läbipraetud peekonikuubikuid.