Kurgi ja hiidkrevettidega nigiriFoto: Eigo Alvik
Gluteenivabad retseptid
15. märts 2013, 11:34

Kurgi ja hiidkrevetiga nigiri-sushi

Nigiri-sushi valmib ruttu ja nende abil saab meelitada sushi-usku ka neid, kes nori-lehtede erilise maitsega väga sina peal veel ei ole.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund külmikus

Koostisosad
0.5 tk Pikk kurk
1 sl Sushi-ingver (marineeritud, hakitud)
10 tk Hiidkrevett
1 tl Küüslauk (hakitud)
0.5 tl Punane tšilli (hakitud)
2 sl Oliiviõli
SERVEERIMISEKS
Wasabi
Ingver (marineeritud)
Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
Lõika juurviljanoa või juustunoaga kurgist pikad laastud, just nii palju, et katta ära toidukarbi põhi. Raputa peale hakitud sushi-ingverit, kata keedetud riisi ja norilehega, jäta külmikusse tunniks seisma. Kuumuta pannil oliivõli, kergelt segades prae küüslauk ja tšilli, lisa hiidkrevetid ja kuumuta mõni minut. Kui kasutad tooreid krevette, siis läheb veidike kauem. Võta pannilt ja lase jahtuda. Kummuta karbi sisu taldrikule, lõika terava noaga  ja vahepeal nuga veega puhastades suupärasteks tükkideks, kaunista wasabi-majoneesi ja krevettidega.