Tuunikalaga sushiFoto: Eigo Alvik
Gluteenivabad retseptid
15. märts 2013, 11:22

Tuunikalaga sushi

Tuunikala pole meil iial olnud liiga kättesaadav, liiga odav ega liiga argine. Selle söömine on seega pigem püha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund

Koostisosad
1 sl Mangokaste (magus)
100 g Tuunikala (värske)
2 sl Wakame-vetikad (kuivatatud)
0.25 tl Seesamiõli
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Seesamiseemned (röstitud)
6 sl Sushi-riis (keedetud)
1 leht Nori
SERVEERIMISEKS
Wasabi
Ingver (marineeritud)
Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
Lõika fileerimisnoaga tuunikalast õhukesed viilud, kata sellega toidukarbi põhi, määri peale mangokastet, kata keedetud riisi ja noriga, jäta külmikusse umbes tunniks seisma. Leota kuivatatud vetikaid külmas vees 5 minutit. Loputa sõelal jooksva vee all, pigista kuivaks ja sega mõne tilga seesamiõliga, raputa peale 0,5 tl suhkrut ja seesamiseemneid, sega läbi Kummuta karbi sisu taldrikule, lõika terava noaga suupärasteks tükkideks, kaunista pealt wakame-salatiga.
NIPP!
mangokastme võid asendada ka ploomikastme või magusa tšillikastmega.