Gluteenivabad retseptid

Tuunikalaga sushi 

Triin Sander, 15. märts 2013, 11:22
Tuunikalaga sushiFoto: Eigo Alvik
Tuunikala pole meil iial olnud liiga kättesaadav, liiga odav ega liiga argine. Selle söömine on seega pigem püha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund

Koostisosad
1 sl Mangokaste (magus)
100 g Tuunikala (värske)
2 sl Wakame-vetikad (kuivatatud)
0.25 tl Seesamiõli
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Seesamiseemned (röstitud)
6 sl Sushi-riis (keedetud)
1 leht Nori
SERVEERIMISEKS
Wasabi
Ingver (marineeritud)
Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
Lõika fileerimisnoaga tuunikalast õhukesed viilud, kata sellega toidukarbi põhi, määri peale mangokastet, kata keedetud riisi ja noriga, jäta külmikusse umbes tunniks seisma. Leota kuivatatud vetikaid külmas vees 5 minutit. Loputa sõelal jooksva vee all, pigista kuivaks ja sega mõne tilga seesamiõliga, raputa peale 0,5 tl suhkrut ja seesamiseemneid, sega läbi Kummuta karbi sisu taldrikule, lõika terava noaga suupärasteks tükkideks, kaunista pealt wakame-salatiga.
NIPP!
mangokastme võid asendada ka ploomikastme või magusa tšillikastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee