Suitsulõhega sushiFoto: Eigo Alvik
Gluteenivabad retseptid
15. märts 2013, 11:11

Suitsulõhega sushi

Suitsulõhega sushi lõhnab juba eemalt vastupandamatult ja sulab suus ühtseks maitsekimbuks. Klaas pehmekoelist valget veini puhastab suu uueks maitseelamuseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund külmikus

Koostisosad
6 sl Sushi-riis (keedetud)
100 g Külmsuitsulõhe (viiludena)
1 sl Wasabi-majonees
1 leht Nori
SERVEERIMISEKS
Wasabi
Ingver
Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Kata madalate servadega piklik toidukarp kilega, laota põhja suitsulõhe, määri wasabi-majoneesiga, kata paraja koguse keedetud riisiga ja vajuta ühtlaseks.
2. Aseta kõige peale parajaks lõigatud nori-leht, kata karp kaanega ja jäta külmkappi seisma.
3. Umbes tunnist piisab, et nori muutuks pehmeks ja lõigatavaks. Kalluta karbi sisu lõikelauale või taldrikule, lõika suupärasteks tükkideks, kaunista pealt kalamarjaga.