Kiudainerikkad toidud

Brüleekreemikook mangoga 

Pille Enden, 15. märts 2013, 10:30
Brüleekreemikook mangoga Jaan Heinmaa
Krõbeda suhkrukihi ja maheda täidisega koogi võid valmistada kas ühes suures või mitmes väikeses vormis.

Koostisosad
PÕHI
4 dl Nisujahu
1 dl Tuhksuhkur
150 g Või
1 tk Muna
Sool
VORMI JAOKS
Või
Riivsai
TÄIDIS
1 tk (425 g) Mangokompott
2 tk Munakollane
2 sl Kartulijahu
1.5 dl Suhkur
100 g Kohupiimapasta
2 sl Sidrunimahl
Sidrunikoor (riivitud)
0.5 dl Rõõsk koor 35%
4 sl Pruun suhkur

Valmistamine
1. Sõelu jahu koos tuhksuhkru ja soolaga kaussi. Lõika külm või väikesteks tükkideks ja sega lahtiklopitud munaga. Lisa sõelutud jahu ja sega kiiresti tainaks. Pane toidukilesse keeratuna 40–50 minutiks külmkappi.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri 26–28 cm pirukavorm võiga ja riputa üle riivsaiaga. Rulli tainas õhukeseks kettaks ja tõsta vormi. Kata tainas fooliumiga ja pane fooliumile raskus. Küpseta 10 min.
3. Nõruta mangoviilud ja püreeri. Klopi munakollased tärklise ja suhkruga lahti. Lisa kohupiimapasta, sidrunimahl ja -koor ning püreeritud mango. Vahusta koor ja sega täidisesse. Võta põhi ahjust. Alanda temperatuur 140 kraadile. Tõsta täidis põhjale. Küpseta 30 min. Lase jahtuda. Enne serveerimist raputa peale suhkur ja pruunista grilli all või leeklambiga.
Kogus 12 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee