Kalatoitude retseptid

Lõhe tsitruskastmes wasabiga 

Pille Enden, 15. märts 2013, 10:05
Lõhe tsitruskastmesFoto: Jaan Heinmaa
Lõhe on alati hõrk. Seekord valmista see kerges tsitrusemaitselises kastmes, mis on vürtsitatud mädarõikaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 vart Roheline sibul
2 küünt Küüslauk
700 g Lõhefilee
3 sl Õli
Must pipar
1 tk Apelsin
0.5 tk Laim
1 dl Vesi
Wasabi või
1 tl Mädarõigas (marineeritud)
Koriander
SERVEERIMISEKS
Apelsiniviilud
Laimiviilud

Valmistamine
Haki sibul. Koori ja haki küüslauguküüned. Eemalda lõhefileelt nahk ja lõika 8 tükiks. Kuumuta õli pannil ja prae lõhefileesid mõlemalt poolt, olenevalt paksusest, 2–4 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile roheline sibul ja küüslauk. Hauta 1–2 min. Pressi 1 apelsinist ja poolest laimist mahl. Sega mahlad 1 dl kuuma vee
ja mädarõikaga. Vala pannile ja kuumuta keemiseni. Lisa koriandrilehed. Serveeri apelsini- ja laimiviiludega. Lisandiks sobivad riis või kartulid.