Salat pardiliha ja puuviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. märts 2013, 09:05

Salat pardiliha ja puuviljadega

Hõrk pardiliha värskete puuviljadega on kevadiselt kerge. Mango peaks olema hästi küps. Kui vili vajab järelvalmimist, pane ta mõneks päevaks paberkotti ja toasooja järelküpsema.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk (a 200 g) Pardi rinnafilee
50 g India pähkel
200 g Roheline salat (valik lemmikutest)
1 tk Pirn
1 tk Mango
KASTE
5 sl Oliiviõli
5 sl Apelsinimahl
2 sl Palsamiäädikas
0.5 tl Mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika pardifilee nahasse sisselõiked. Pane külmale pannile, nahapool all, ja prae 10–12 minutit, kuni nahaalune rasv välja sulab. Keera teine pool ja prae pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga. Keera fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus 7–8 minutit. Tõsta ahjust ja lase 10 minutit fooliumis seista.
2. Rösti pähklid kuival pannil. Lase jahtuda ja haki. Nõruta ja kuivata salatilehed. Lõika pirn neljaks, eemalda seemned ja lõika õhukesteks viiludeks.
3. Koori ja viiluta mango. Sega oliiviõli apelsinimahla, äädika ja meega, maitsesta soola ja pipraga. Lõika pardifilee õhukesteks viiludeks. Lao taldrikutele salatilehed, pardi-, mango- ja pirniviilud. Nirista peale kaste ja raputa üle pähklitega.
NIPP!
Pane salatilehed korraks jäisesse vette likku, nii jäävad nad krõmpsud.