Pehme marjakook kondenspiimavallutusega
Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
4 dl Graham-täisterajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Fariinsuhkur
2 tk Muna
Muskaatpähkel (riivitud) või
Ingver (jahvatatud)
3 dl Pett
1 peotäis Mustikad, kirsid või punased sõstrad (külmutatud)
2 sl Fariinsuhkur (peale raputamiseks)
SERVEERIMISEKS
Kondenspiim või
Vanillijäätis
Valmistamine
1. Klopi munad suhkruga ja vala hulka pett. Sega täisterajahu ning küpsetuspulber ja sõelu tainale. Kes soovib kollast kooki, sel tasub teha nisujahuga. Täisterajahu muudab koogi tumedaks ja samas veidi tervislikumaks. Mõnusa nüansi annab riivitud muskaatpähkel või pisut jahvatatud ingverit.
2. Vala tainas vormi ja puista peale peotäis punaseid sõstraid, kirsse või mustikaid. Näpuotsaga raputa peale fariinsuhkrut ning küpseta 200 °C ahjus 25 minutit. Lase veidi jahtuda, lõika ruudukesteks ja serveeri kondenspiima või külma vanillijäätisega.
Kommentaarid (0)