Pehme marjakook kondenspiimavallutusegaFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
15. märts 2013, 08:42

Pehme marjakook kondenspiimavallutusega

Seda kooki võib teha hommikul petipannkookide asemel. Kui sügavkülmas on kas või peotäis külmutatud marju, kapinurgas purk kondenspiima ja suupärane lusikas, et üks magus amps suhu pista, siis on selleks märtsihommikuks naeratus tagatud.

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Graham-täisterajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Fariinsuhkur
2 tk Muna
Muskaatpähkel (riivitud) või
Ingver (jahvatatud)
3 dl Pett
1 peotäis Mustikad, kirsid või punased sõstrad (külmutatud)
2 sl Fariinsuhkur (peale raputamiseks)
SERVEERIMISEKS
Kondenspiim või
Vanillijäätis

Valmistamine
1. Klopi munad suhkruga ja vala hulka pett. Sega täisterajahu ning küpsetuspulber ja sõelu tainale. Kes soovib kollast kooki, sel tasub teha nisujahuga. Täisterajahu muudab koogi tumedaks ja samas veidi tervislikumaks. Mõnusa nüansi annab riivitud muskaatpähkel või pisut jahvatatud ingverit.
2. Vala tainas vormi ja puista peale peotäis punaseid sõstraid, kirsse või mustikaid. Näpuotsaga raputa peale fariinsuhkrut ning küpseta 200 °C ahjus 25 minutit. Lase veidi jahtuda, lõika ruudukesteks ja serveeri kondenspiima või külma vanillijäätisega.