Kasutajate retseptid

Porgandikook toorjuustuglasuuriga 

SuslikT, 7. märts 2013, 12:29
Hea mahlane porgandikook mõnusa glasuuriga.

Kogus: kümnele

Koostisosad
PÕHI
300 g Porgand
140 g Või
90 g Rafineerimata suhkur
50 g Melassisuhkur
3 tk Muna
110 g Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
70 g Jahvatatud mandlid
70 g Kreeka pähkel (hakitud)
1 dl Rosinad
0.5 tl Muskaatpähkel (riivitud)
2 tl Kaneel
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Apelsin (mahl ja koor)
Sool
1 tl Ingver (jahvatatud)
VAHELE
250 g Hapukoor
1 sl Rafineerimata suhkur
1 tl Vanillsuhkur
KATE
150 g Maitsestamata toorjuust
150 g Banaanimaitseline toorjuust
2 tl Tuhksuhkur
1 paksem viil Sidrun (riivitud koor ja mahl)

Valmistamine
Eeltöö põhja valmistamiseks:
Eralda munakollased valgetest. Pese rosinad ja pane kuuma vette likku, enne koogile lisamist nõruta. Pese apelsin soodaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl. Jahvata pähklid ja mandlid. Riivi porgandid.
Põhja valmistamiseks vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased, lisa ka apelsinimahl ja -koor. Sega kuivained omavahel, sh jahvatatud pähklisegu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 18 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 55 min (küpsust saad kontrollida koogi keskele torgatud puust tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis tõsta restile jahtuma.
Lõika jahtunud kook pooleks, määri alumisele kihile hapukooresegu. Lase sel taheneda, seejärel tõsta peale teine koogikiht.
Sega katteained omavahel ning määri kreem jahtunud koogile. Kaunista.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee