Värske salat kitsejuustu, meloni ja viigimarjadegaFoto: Daisy Lappard
Angelica Udeküll 7. märts 2013 10:39
Selles salatis eelista pigem pehmet ja kreemist kitsejuustu, mida on ahjus lihtne kuumutada ja mis kuumuse toimel veidi sulama hakkab. Kasuta võimaluse korral Galia melonit või kantaluupmelonit – need on magusama viljalihaga.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 peotäit Roheline salat (vabal valikul)
2 tk Viigimari
0.25 tk Melon
50 g Kitsejuust
4 viilu Peekon
Palsamiäädikas
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Basiilik (värske)

Valmistamine
1. Lõika kitsejuustust kuubikud või kettad ja keera nende ümber peekoniviilud.
2. Küpseta peekonirulle 180kraadises ahjus umbes kolm minutit.
3. Puhasta melon seemnetest, eemalda koor ja lõika viiludeks.
4. Puista taldrikule rohelised salatilehed, lisa melon, veerandiks lõigatud viigimarjad ja peekonirullid.
5. Klopi omavahel palsamiäädikas ja oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga.
6. Nirista vahetult enne serveerimist kaste salatile ja lisa mõned basiilikulehed.
7. Võid teha kerge kastme, lisada saiakrutoone.