Toitev brokoli-paprikapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. märts 2013, 09:51

Toitev brokoli-paprikapirukas

Rikkalikult südamesõbralikku ja immuunsust tugevdavat brokolit sisaldav pirukas on toekas kõhutäis. Sulab suus värskelt ahjust tulnuna, külmad õhukesed pirukaviilud on aga hea täiendus hommikusöögile.

Koostisosad
TAINAS
1.5 dl Täisteranisujahu
2 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
150 g Või
1 tk Muna
1 sl Vesi (külm)
TÄIDIS
700 g Spargelkapsas ehk brokoli
2 tk Paprika (eri värvi)
0.5 tl Sool
0.5 tl Küüslaugupulber
2 dl Rõõsk koor 35%-line
4 tk Muna
50 g Parma juust (riivitud)
Valge pipar

Valmistamine
Kõigepealt valmista tainas. Selleks haki külm või, sool ja jahu puruseks seguks, lisa muna ja pisut külma vett ning vormi tainaks. Tõsta tainas 30 minutiks külmkappi. Puhasta brokoli ja eralda õisikud. Aja vesi keema, maitsesta 0,5 tl soola ja 0,5 tl küüslaugupulbriga ning keeda brokoliõisikuid umbes 10 minutit. Tõsta keedetud brokoli sõelale nõrguma.
Puhasta ja tükelda paprika.
Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja külgedele ning torka kahvliga augud sisse. Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10–12 minutit. Tõsta poolküpsenud pirukapõhjale brokoliõisikud ja paprikatükid, raputa peale riivitud Parma juust ja vala üle muna-vahukooreseguga. Küpseta pirukat samal
kuumusel veel umbes 30 minutit. Lase vormis mõned minutit jahtuda ja serveeri kohe.
Kogus 8 lõiku.