ÜlepannikoogidFoto: Lauri Kulpsoo
Gluteenivabad retseptid
27. veebruar 2013, 10:07

Ülepannikoogid

Hapupiimatainast valmistatud pannkoogid säilivad kaua pehmetena. 7 pannkoogist saad valmistada ka suurepärase pannkoogitordi, mille täidiseks võid kasutada moosi, kohupiima, vahukoort ja meelepäraseid marju.

Koostisosad
2 tk Muna
30 g Fruktoos või
50 g Suhkur
30 g Rapsiõli
Hapupiim või
4 dl Keefir
60 g Riisijahu
40 g Kartulitärklis
60 g Maisijahu
1 tl Söögisooda
Sool
Rapsiõli (praadimiseks)

Valmistamine
Klopi munad fruktoosi või suhkruga lahti. Lisa rapsiõli ning vaheldumisi hapupiim ja omavahel segatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja lase sellel umbes 15 minutit seista, et jahu paisuks. Prae kuumal pannil õhukesed ülepannikoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri moosi, mee, hapukoore või mõne teise meelepärase lisandiga.
Kogus 7 tükki.