Eesti köök

Hapukoorega üleküpsetatud lihapallid 

Epp Mihkels, 26. veebruar 2013, 08:22
Hapukoorega üleküpsetatud lihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Lihapallid maitsevad alati head, eriti hapukoorega üleküpsetatult. Lisaks saab hapukooreteki alla peita ürte, köögivilju ja muud kraami, mis roa maitset rikastavad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Hakkliha (kodune)
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
Riivsai või
1 dl Nisukliid
1 tk Muna
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
KATE
250 g Hapukoor
100 g Riivjuust
1 tk Porrulauk
Petersell

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning sega ettenähtud ainetest kokku lihapallitainas. Veereta tainast väikesed pallid. Pruunista need kiirelt õlis ja tõsta ahjuvormi. Pane viilutatud porru tulisele pannile ning kuumuta paar minutit, kuid ära pruunista. Laota porrurõngad lihapallidele. Puista üle hakitud peterselliga. Sega hapukoor riivitud juustuga ning laota ühtlaselt kõige peale. Küpseta 200kraadises ahjus kuldseks (5–20 minutit).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee