Veiseliha retseptid

Veiseliha luk lac 

Epp Mihkels, 21. veebruar 2013, 10:37
Veiseliha luk lacFoto: Jaan Heinmaa
Luk lac tähendab küpsetamisviisi, mille käigus liha vokkpannil mitte ei segata, vaid raputatakse. Nii võikski kõlada rooga nimetada raputatud veiselihaks. Toidul on Vietnami algupära.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Veise välisfilee
4 küünt Küüslauk
1 tk Šalottsibul
3 sl Õli (praadimiseks)
MARINAAD
1 tl Sojakaste
1 tl Kalakaste
1 tl Pruun suhkur
1 tl Sool
1 tl Must pipar
KASTE
2.5 dl Vesi
1 sl Riisiäädikas
1 sl Pruun suhkur
1 tl Sool
1 sl Maisitärklis
SERVEERIMISEKS
4 tk Tomat
1 punt Lehtsalat
1 tk Salatisibul
4 tk Muna
Riis (keedetud või aurutatud)

Valmistamine
Lõika lliha peenteks ribadeks. Valmista marinaad ja vala lihale. Lase seista vähemalt pool tundi. Sega kohe valmis ka kaste ja tõsta kõrvale. Viiluta salatisibul võimalikult õhukeselt ja tomatid tavapäraselt. Aseta igale taldrikule lehtsalatit, tomatit ja sibulat ning jäta ootele. Haki küüslauk ja šalottsibul, kuumuta neid vokkpannil kuumas õlis umbes minut. Lisa veidi nõrutatud liha ja pruunista, panni aeg-ajalt raputades või liha segades, kuni see on küps. Samal ajal prae teisel pannil neli muna ühelt poolt soovitud küpsusastmeni, maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Lisa läbisegatud kaste lihale ning lase pakseneda. Serveeri kohe, tõstes liha valmis seatud salatikomponentidele ja pannes peale praetud muna. Kõrvale sobib pakkuda keedetud või aurutatud riisi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee