Gluteenivabad retseptid

Tomatine riisipada tofukreemiga 

Sandra Vungi, 20. veebruar 2013, 12:38
Tomatine riisipadaFoto: Jaan Heinmaa
Seegi toit valmis kodus leiduvast. Suvel võid tomatimahla asemel kasutada ka värskeid tomateid ja šampinjonide asemel puravikke või kukeseeni. Soovi korral lisa roale meelepäraseid vürtse ja maitserohelist.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Riis (basmati)
2 tk Sibul (suur)
4 tk Varsseller
200 g Šampinjon
2 tk Köögiviljapuljongi kuuubik
0.5 l Tomatimahl
Õli
2 sl Tofukreem (soolane)
Maitseroheline
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta paksema põhjaga potis või vokkpannil õli. Lisa hakitud sibulad ning prae paar minutit. Seejärel lisa tükeldatud varsseller ja veidi hiljem tükeldatud seened. Edasi lisa riis, pudendatud puljongikuubikud ja pipar. Sega kõik läbi ning vala tomatimahlaga üle. Hauta paar minutit. Nüüd lisa nii palju vett, et riis on täielikult kaetud ja vesi ulatub ülegi. Lase riisil väiksel tulel pehmeks podiseda. Lõpus lisa tofukreem ja hakitud maitseroheline.