Gluteenivabad retseptid

Rikkalik tatravorm 

Sandra Vungi, 20. veebruar 2013, 12:07
Rikkalik tatravormFoto: Jaan Heinmaa
Tatravorm on kokakoolitustel ainult positiivset vastukaja leidnud, sest see maitseb hästi, on toitev ja tervislik. Tatra soovitan varem valmis keeta, siis on vormi lihtsam ja kergem lauale saada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Tatar
2 tl Köögiviljapuljongi pulber
2 tk Punane sibul
400 g Valged oad
660 g Konservherned
0.5 l Sojapiim
2.5 dl Tomatimahl
Sojahelbed
Must pipar
Õli

Valmistamine
Kuumuta tatrateri poti põhjas õlis mõni minut, seejärel keeda need puljongiga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae hakitud sibulad sügavamal pannil õlis klaasjaks. Lisa pannile oad ja herned, sega läbi ning kuumuta veel paar minutit. Lisa ka sojapiim, tomatimahl, sojahelbed, pipar ja puljongikuubikud või -pulber. Sega hoolikalt läbi ning keeda segu 5 minutit. Seejärel pane pannile keedetud tatar ja sega läbi. Pane mass kergelt õli või võiga määritud suurde kõrgete äärtega ahjupannile. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee