Gluteenivabad retseptid

Läätse-pikkpoiss 

Sandra Vungi, 20. veebruar 2013, 11:59
Läätse-pikkpoissFoto: Jaan Heinmaa
Toekas toit, mis sobib hästi soojalt näiteks ahjukartulite juurde. Säilib paar päeva ka külmkapis. Külmalt passib ideaalselt võileiva peale koos natukese maheda sinepiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g Rohelised läätsed
150 g Riis
1 tk Sibul
0.5 pead Küüslauk
200 g Tomatipasta või
200 g Hiina punane kaste
2 tk Köögiviljapuljongi kuubik
2 sl Sojajahu
2 sl Kaerajahu
0.5 sl Küpsetuspulber
2 sl Guljašimaitseaine
3 sl Riivsai
Õli

Valmistamine
1. Pane läätsed ja riis koos hakitud sibula-küüslaugu ning pudendatud puljongikuubikutega potti. Lisa vett (seda peab olema rohkem kui läätsi ja riisi) ning keeda umbes 30 minutit.
2. Samal ajal sega tomatipasta või -kaste (pisut jäta seda ka pealemäärimiseks), soja- ja kaerajahu, küpsetuspulber ja guljašimaitseaine ühtlaseks pastaks. Kurna pehmeks keenud läätsed-riis ning sega saadud pastaga.
3. Vala segu õliga määritud keeksivormi. Määri peale kõrvalepandud tomatipastat või -kastet ja raputa üle riivsaiaga. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni pikkpoiss on läbi küpsenud. Kummuta päts suuremale alusele ja lase enne lahtilõikamist natuke jahtuda.