SeenepasteetFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. veebruar 2013, 11:08

Seenepasteet

See pasteet on mõnusalt sidrunise mekiga ning maitseb eriti hea pärast paaritunnist külmkapis seismist. Sobib hästi röstitud kukli peale.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Šampnjonid või leotatud soolaseened
0.5 viilu (koos koorega) Sidrun
Tüümian
1 sorts Oliiviõli
Sojakaste
Must pipar
1 tl Brändi (soovi korral)

Valmistamine
Tükelda seened ja prae neid pannil õlis mõni minut. Lisa natuke tüümiani ning maitse järgi sojakastet ja pipart. Kuumuta minut-paar ja tõsta siis kaussi. Lisa sorts oliiviõli, poolik sidruniviil ning soovi korral kanget alkoholi. Purusta saumikseriga ühtlaseks massiks. Hoia pasteeti tund-paar külmas, et maitsed ühtlustuksid.
Kui serveerid pasteeti kuklitel, siis need saad krõbedaks kas ahjus, võileivagrillis või röstris.