Sojapiima-riisimaius kirssidega
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 4 tundi tarretumiseks
Koostisosad
2 tl Želatiin
Vesi
4 dl Sojapiim
1 sl Riisijahu
0.75 dl Suhkur
1 sl Mandliliköör
VEINISED KIRSID
1 dl Kirsid (kuivatatud)
1 sl Suhkur
2.5 dl Portvein
Valmistamine
1. Paisuta želatiin vees ja sulata.
2. Sega želatiin likööriga.
3. Pane 300 ml piima suhkruga keema.
4. Sega 100 ml piima riisijahuga.
5. Kui suhkruga segatud piim tõuseb keema, lisa riisijahuga segatud piim. Keeda, kuni segu pakseneb.
6. Tõsta pott tulelt ja sega piima hulka želatiiniga alkohol.
7. Vala segu väikestesse portsjonivormidesse ja tõsta jahedasse tahenema.
8. Lisandiks tõsta kirsid suhkru ja portveiniga potti ning kuumuta, kuni vein on poole võrra alla keenud.
9. Vala kirsid teise kaussi ja jahuta kiiresti.
10. Serveerimisel tõsta paar kirssi koos veiniga desserdile.
Kommentaarid (0)