Gluteenivabad retseptid

Sojapiima-riisimaius kirssidega 

Angelica Udeküll, 20. veebruar 2013 09:41
Sojapiima-riisimaius kirssidegaFoto: Daisy Lappard
Kes sojapiimaga sõbrad ei ole, valmistage maiust riisipiimaga.  Mandlilikööri asemel lisa aga tilk mandliessentsi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 4 tundi tarretumiseks

Koostisosad
2 tl Želatiin
Vesi
4 dl Sojapiim
1 sl Riisijahu
0.75 dl Suhkur
1 sl Mandliliköör
VEINISED KIRSID
1 dl Kirsid (kuivatatud)
1 sl Suhkur
2.5 dl Portvein

Valmistamine
1. Paisuta želatiin vees ja sulata.
2. Sega želatiin likööriga.
3. Pane 300 ml piima suhkruga keema.
4. Sega 100 ml piima riisijahuga.
5. Kui suhkruga segatud piim tõuseb keema, lisa riisijahuga segatud piim. Keeda, kuni segu pakseneb.
6. Tõsta pott tulelt ja sega piima hulka želatiiniga alkohol.
7. Vala segu väikestesse portsjonivormidesse ja tõsta jahedasse tahenema.
8. Lisandiks tõsta kirsid suhkru ja portveiniga potti ning kuumuta, kuni vein on poole võrra alla keenud.
9. Vala kirsid teise kaussi ja jahuta kiiresti.
10. Serveerimisel tõsta paar kirssi koos veiniga desserdile.