Praetud riis hiidkrevettidegaFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
20. veebruar 2013, 09:26

Praetud riis

Praadimiseks sobib kasutada nii jasmiini-, basmati- kui ka pikateralist riisi. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 sl Õli
1 tk Sibul
6 tk Hiidkrevett
50 g Sink
2 dl Seened (näiteks shiitake, hakitud)
2 dl Riis (keedetud)
2 tk Muna
1.5 dl Herned
Roheline sibul
1 sl Austrikaste

Valmistamine
1. Keeda riis ja haki sibul, sink, seened ning roheline sibul.
2. Kuumuta pannil õli ja kuumuta selles hakitud mugulsibul.
3. Lisa krevetid ja kuumuta kergelt.
4. Lisa pannile sink ja seened, prae kergelt läbi.
5. Lisa pannile keedetud riis.
6. Klopi munad lahti ja lisa pannile ning sega korralikult läbi.
7. Maitsesta riisi austrikastmega.
8. Viimasena lisa herned ja hakitud roheline sibul ning kuumuta kergelt läbi.
SOOVITUSED:
* Võimalusel kasuta Aasia köögile iseloomulikke shiitake-seeni, aga hästi sobivad ka šampinjonid.
* Roa hulka võid lisada ka hakitud Hiina kapsast.
* Kõik külmutatud komponendid, nt herned ja krevetid, lisa roa hulka sulanud kujul, et praadides püsiks temperatuur ühtlane.