Vasikaliharullid suitsujuustu ja peeditimbalitegaFoto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
18. veebruar 2013, 08:53

Vasikaliharullid suitsujuustu ja peeditimbalitega

Hõrgule vasikalihale lisavad maitset sink, juust ja küüslauk. Peeditimbalid on mahe lisand liharoa kõrvale ja asendab suurepäraselt ka kartuleid. Kui kasutad keedupeete, siis hauta neid lühemat aega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
LIHARULLID
700 g Vasikaliha
3 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
4 viilu Suitsusink
2 küünt Küüslauk
150 g Suitsujuust
2 tl Tüümian (hakitud)
16 lehte Salvei
2 sl Või
KASTE
3 sl Valge vein
1 dl Lihapuljong
1 dl Rõõsk koor 10%-line
TIMBALID
500 g Peet
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 sl Õli
2 dl Hapukoor
2 sl Palsamiäädikas
1 oks Rosmariin
Sool
Must pipar
4 tk Muna

Valmistamine
Lõika vasikaliha õhukesteks viiludeks, määri oliiviõliga ja vasarda hästi õrnalt läbi. Poolita singiviilud. Lõika suitsujuust kangideks. Haki küüslauk. Raputa igale lihaviilule soola ja musta pipart ning singitükk, suitsujuust, küüslauk, tüümian ja 2 salveilehte. Keera rulli ja kinnita tikuga. Tikud võid kääridega lühemaks lõigata, et liha ühtlaselt pruunistuks. Kuumuta või ja järelejäänud oliiviõli pannil. Prae rulle mõlemalt poolt 8-10 minutit. Tõsta pannilt. Vala sinna 3 sl valget veini, 1 dl puljongit, 1 dl kohvikoort ja lase keema tõusta. Keeda 2–3 minutit. Eemalda tikud ja serveeri rulle kastmega.
Timbalite jaoks koori peedid ja lõika umbes 1 cm3 kuubikuteks. Koori ja haki sibul. Kuumuta peeti ja sibulat pannil õlis kogu aeg segades. Lisa purustatud küüslauk, hapukoor, palsamiäädikas ja rosmariin. Hauta kaane all 20 min. Sega aeg-ajalt. Tõsta rosmariin välja. Püreeri segu kombainis või saumikseriga, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka munad. Vala segu võiga määritud portsjonivormidesse või ühte 1–1,5-liitrisesse piklikku vormi. Kata vorm pealt fooliumiga ja küpseta vesivannil 180-kraadises ahjus: väikesi vorme 40, suurt vormi 50–60 minutit. Võta ahjust, lase mõni hetk seista ja kummuta taldrikutele.