Kalatoitude retseptid

Suitsuräimesuflee ja peedisalat 

Pille Enden, 18. veebruar 2013, 07:57
Suitsuräimesuflee ja peedisalat Jaan Heinmaa
Lihtne soolane suutäis valmista portsjonitena ramekiinidesse (portsjonivormidesse). Kerge salat sobib nii piduliku söömaaja alustuseks kui sufleele lisandiks. Kreeka pähkli õli annab mõnusa maitselisandi, kuid sobib ka ainult oliiviõli.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 15 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Kuumsuitsuräim
200 g Toorjuust küüslauguga
3 tk Muna
2.5 dl Hapukoor
Aedtill
Murulauk
Sidrunipipar
Või (vormide määrimiseks)
PEEDISALAT
500 g Peet (keedetud)
Sool
Must pipar
Roheline sibul
100 g Salat (jääsalat, rukola, rooma vms)
2 sl Valge veini äädikas
1 tl Mesi
2 sl Kreeka pähkli õli
2 sl Oliiviõli
30 g Mädarõigas
2 sl Harilik sarapuupähkel (hakitud)
40 g Riivjuust

Valmistamine
Puhasta räimed. Haki till ja murulauk. Määri vormid võiga ja jaota neisse puhastatud suitsuräimed. Raputa peale tilli ja murulauku. Sega toorjuust vähese hapukoorega vedelamaks. Klopi munad lahti ja sega  toorjuustuga, sega hulka ka ülejäänud hapukoor. Maitsesta sidrunpipraga. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 10–15 minutit, kuni toidu pind on helepruun.
Kooritud peedid lõika õhukesteks viiludeks ja jaga neljale taldrikule või ühele suuremale vaagnale. Maitsesta soola ja pipraga. Haki sibulavarred ja raputa peedile. Rebi salatilehed väiksemateks ribadeks. Sega veiniäädikas soola ja pipraga, seejärel ka meega. Lisa õlid ja sega hulka mädarõigas. Sega salatilehtedega ja tõsta peedile. Raputa peale hakkpähklit ja riivjuustu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee