Eesti köök

Kiire klimbisupp 

Lia Virkus, 14. veebruar 2013, 10:09
Klimbisupp Jaan Heinmaa
Klimbisuppi kas armastad või põlgad. Kes kord armastama on hakanud, sellest põlgajat enam tagasi ei saa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sellerijuur
1 tk Sibul
2 l Vesi
4 tk Kanapuljongikuubik
KLIMBID
2 sl Või
0.5 tl Suhkur
1 tk Muna
1 dl Piim
2 dl Nisujahu
Sool
1 tk Kanapuljongikuubik
1 l Vesi
SERVEERIMISEKS
Aedtill või
Petersell

Valmistamine
Valmista klimbitainas. Selleks hõõru või suhkruga pehmeks ja sega hulka lahtiklopitud muna. Lisa vaheldumisi piim ja jahu ning hõõru ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Lõika kooritud porgandid ja sellerijuur kuubikuteks ning haki sibul, pruunista väheses võis. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud, kuumutatud köögiviljad ja kooritud-tükeldatud kartulid. Keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Klimpide tegemiseks lase liiter vett keema, lisa puljongikuubik ning tõsta tainas teelusikaga keevasse leende. Klimbid on valmis, kui need tõusevad pinnale. Tõsta valmis klimbid supi sisse. Serveeri maitserohelisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee