Ahjukana ürdivõi ja köögiviljadega
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk Kana
1 tl Sool
2 küünt Küüslauk
15 tk Aprikoos (kuivatatud)
ÜRDIVÕI
3 sl Või (toasoe)
1 dl Petersell (hakitud)
2 küünt Küüslauk (purustatud)
KÖÖGIVILJASEGU
Paprika ja
Porgand ja
1 kg Punane sibul ja muud
5 küünt Küüslauk
10 oksa Tüümian
2 sl Oliiviõli
1 tl Sool
Must pipar
Valmistamine
Sega kokku ürdivõi ained. Hõõru kana soola ja pressitud küüslauguga sisse, tõsta õliga määritud ahjuvormi. Täida kana aprikooside ja ürdivõiga. Küpseta ahju allosas 175° juures 15 minutit. Tükelda köögiviljad, sega soola, pipra, õli, purustatud küüslaugu ja tüümianioksakestega. Laota viljad ahjuvormi ümber kana ning küpseta ahjus 1,5 tundi ehk kuni need on krõbedad. Ära unusta aeg-ajalt köögivilju segada!
Kommentaarid (0)