Linnuliha retseptid

Ahjukana ürdivõi ja köögiviljadega 

Lia Virkus, 13. veebruar 2013, 09:43
Ahjukana ürdivõi ja aprikoosidega Jaan Heinmaa
Ürdivõi ja aprikoosidega täidetud ahjukana maitseb tervele perele ning valmib kerge vaevaga. Laota maitsestatud köögiviljad kana ümber, nii saavad need valmis lihaga samal ajal.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Kana
1 tl Sool
2 küünt Küüslauk
15 tk Aprikoos (kuivatatud)
ÜRDIVÕI
3 sl Või (toasoe)
1 dl Petersell (hakitud)
2 küünt Küüslauk (purustatud)
KÖÖGIVILJASEGU
Paprika ja
Porgand ja
1 kg Punane sibul ja muud
5 küünt Küüslauk
10 oksa Tüümian
2 sl Oliiviõli
1 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega kokku ürdivõi ained. Hõõru kana soola ja pressitud küüslauguga sisse, tõsta õliga määritud ahjuvormi. Täida kana aprikooside ja ürdivõiga. Küpseta ahju allosas 175° juures 15 minutit. Tükelda köögiviljad, sega soola, pipra, õli, purustatud küüslaugu ja tüümianioksakestega. Laota viljad ahjuvormi ümber kana ning küpseta ahjus 1,5 tundi ehk kuni need on krõbedad. Ära unusta aeg-ajalt köögivilju segada!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee