Kiudainerikkad toidud

Odrakarask munavõiga 

Lia Virkus, 13. veebruar 2013, 09:05
Odrakarask munavõigaFoto: Jaan Heinmaa
Karask maitseb kõige paremini ahjusoojalt koos munavõiga, ent viib keele alla ka lihtsalt võiga. Kohupiim lisab karaskile tervislikkust ja teeb selle meeldivalt mahlaseks, seemned annavad oomega-3-rasvhappeid. Karask sobib hästi hommikusöögilauale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KARASK
2 tl Muna
1 tl Sool
1 sl Suhkur
200 g Kohupiimapasta
2.5 dl Hapupiim
50 g Või
2.5 dl Odrajahu
1 dl Nisujahu
1 tl Söögisooda
Päevalilleseemned või
Linaseemned või
1 dl Kõrvitsaseemned
MUNAVÕI
4 tk Muna (keedetud)
150 g Või (toasoe)
Sool

Valmistamine
Vispelda munad suhkru ja soolaga lahti. Sega hulka kohupiimapasta, toasoe hapupiim ja sulatatud või. Ühenda jahud, sooda ja enamik seemnetest, lisa vedelale massile ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjupannile. Puista peale ülejäänud seemned. Küpseta ahjus 180° juures 30–40 minutit.