Astelpaju-sinepikattega üleküpsetatud seajaladFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
11. veebruar 2013, 11:13

Sinepikattega seajalad

Seajalgu on vastlapäeval ikka söödud. Nii oli vanadel eestlastel kombeks ja tihti oli selleks ajaks ka tõhusam
lihakraam otsas. Mõnes Eestimaa paigas arvati ka, et seajalgade söömine teeb ilusaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
+ 30 minutit ahjus

Koostisosad
8 tk Seajalg
1 tk Sibul
1 tk Porgand
100 g Juurseller
0.5 dl Astelpajumoos
2 sl Mesi
4 sl Sinep
5 tera Must pipar
2 lehte Loorber
Sool
Vesi

Valmistamine
Pane seajalad külma veega tulele. Eemalda vaht. Lisa kooritud sibul, porgand ja sellerijuur, loorberilehed ja pipraterad. Keeda väiksel tulel 1 tund, lisades poole keetmise ajal soola. Sega astelpajumoos, mesi ja sinep. Tõsta seajalad leemest ja määri moosiseguga. Pane ahjuvormi ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.