KalkunirisotoFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
7. veebruar 2013, 13:33

Kalkunirisoto

Paprika ja aprikoosikeedis annavad risotole veidi magusa maitse, Tabasco kaste lisab teravust. Tervislikust pajaroast jätkub ka suurele perele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kalkunifilee
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
3 sl Õli
4 dl Risotoriis
2 tk Paprika
8 dl Kanapuljong
1 dl Aprikoosikeedis
0.5 tl Tabasco kaste või
0.25 tl Cayenne´i pipar

Valmistamine
Kuumuta poti põhjas õli ja prae seal paar minutit hakitud sibulat ja küüslauku. Lisa riis ja jätka praadimist mõni minut. Lisa juurde kuubikuteks tükeldatud kalunifilee, prae veel veidi. Seejärel lisa tükeldatud paprikad, kuum puljong, aprikoosikeedis ja Tabasco kaste. Sega ühtlaseks ning hauta tasasel tulel kaane all 30 minutit.
SOOVITUS:
Sega soovi korral risotole juurde toorjuustu, saada kreemisema variandi.